Orădeanul care a marcat trei goluri Angliei la U21!

S-a stabilit la Oradea de zeci de ani. Juca la FC Bihor când l-a prins ”Revoluția” aici și aici a rămas. Trece pe stradă elegant, sobru și decent. Nu iese cu nimic în evidență dar duce cu el niște amintiri unice. Pentru că a făcut tribunele să exulte și nu o dată. Se numește Alexandru TERHEȘ, îl mai vedeți pe terenuri, la câte un meci din Liga 4 sau Liga 5 din Bihor. A fost omul care l-a crescut pe Hagi, pe care l-a luat în cameră pe când viitorul mare decar era la începuturi. A fost decizia lui și a fostului boss al FRF, Mircea Sandu. Însă Sandu Terheș are o poveste cu un meci aparte.

foto: libertatea.ro

Este singurul român care a marcat trei goluri unei naționalei engleze. S-a întâmplat la un meci oficial, în 1980, la Ploiești, câștigat de România cu 4-0, meci în care Terheș a marcat de trei ori! Culmea este că noi i-am bătut cu 4-0 iar ANGLIA A CUCERIT TROFEUL!

Terheș a jucat pentru Baia Mare, Sportul Studențesc, FC Brașov și FC Bihor. A strâns 342 de mecirui în Divizia A și a marcat 86 de goluri! Dar nici un meci n-a fost ca cel împotriva Angliei. S-a întâmplat pe 14 octombrie 1980 la Ploiești. După o primă repriză albă Terheș a deschis scorul în minutul 56 după celebra ”momeală mică” și a interceptat mingea plecând glonț spre poartă. 20 de minute mai târziu provoca autogolul lui Dayson. Tot el a făcut 3-0 în minutul 80 pentru a-și încheia recitalul în minutul 88 când a marcat pentru 4-0. Jucătorul ”inventat” de Mateianu, dovedea calități excepționale de golgheter. Deși a marcat de zeci de ori, acea triplă a fost cea mai importantă din carieră. Din echipă făceau parte: Speriatu – Iovan, Mircea Rednic, Vlad, Mișa Klein – Costel Solomon, Fl. Pop, Suciu, Bozeșan – Terheș, Zamfir.

sursa foto reprezentativ: prosport.ro

Din aceeași categorie