Neagoe, Viera, Sepsi, ce naiba nu înțelegeți?!!

Giorgio Mare Oradea

Am văzut cu toții intrarea criminală, de ”evul mediu” (vorba lui Pancu), a lui Ousmane Viera asupra lui Ianis Hagi. Băi frate, ne-am luat cu toții cu mâinile de cap și am spus ”Dumnezeu chiar există”, când l-am revăzut pe Ianis strângând din dinți și revenind pe teren. Îl vedeam pe Viera zâmbind forțat, ca un zombie, când îl privea pe Ianis. Mi-am spus că o fi din cauza adrenalinei. Aveam să realizez că individul ăsta nu are niciun discernământ. Ce m-a frapat și mai tare? Că cei de la Sepsi i-au pus pe braț banderola. Așa arată ce-l ce-i reprezintă. Așa se și comportă. Mai se și justifică: ”Am intrat la minge”. Derapaj total. E clar, copilul are nevoie de control la mansardă.

Trec peste și realizez că sunt la Sepsi conducători inteligenți, care pot să vadă realitatea, doar echipa asta, cu stadion frumos și suporteri pătimași, n-a ajuns întâmplător din Liga 4 în Liga 1 la bătaie pentru play off. Și mă uit la ce spune directorul sportiv, dl Bokor: ”Se face prea mult tam-tam”, începe omul. Apoi o dă că nu vorbește la cald și că așa e Viera, pune osul mai tare. Mă enervez și sar peste declarație direct la final, unde aflu de la domnul Bokor că un jucător de la Viitorul merita roșu (!!!) și că ”fotbalul este un sport bărbătesc iar astfel de lucruri se mai întâmplă”.

Buuun. Trec de Janos, ajung la Neagoe. Hai nene că ești sculă de jucător. Ai fost acolo, în iarbă, știi ce s-a întâmplat. ”De pe bancă mi s-a părut atac la minge. Știu că a dat în minge”. Alo, șefu, e un scurt pe undeva? Neagoe dragă, ai o voce atât de frumoasă, nu e păcat să o irosești vorbind? Am avut șansa să fiu la TV. Am schimbat postul, rapid, ca să scap de replica unui fost vârf la care toți fundașii intrau în săritură, cu, viteză și ambele picioare în aer, cu țintă genunchiul adversarului”. Oricum, cu Neagoe nu pierzi timpul, spune tot ce știe în maximum 10 secunde.

Nu aștept ca CCA să aibă vreo reacție. Habar nu am cine mai conduce arbitrajul românesc, bănuiesc că un tip din Salonik. Crăciunescu, Porumboiu, Neșu, Igna, Rainea, Danciu, Ștreng, aveau ce spune. Înclin să cred că Bârsan va scăpa. Da, ne va scăpa, este incolor, inodor și insipid.

SC Rozsdas Service SRL

LPF? Nu va avea nicio reacție. Nu mai are de când a plecat nea Mitică. Dragomir făcea show din Liga 1 și joi la zece dimineața. LPF este inexistentă.

Reacția ar trebui să vină de la fotbaliști. Pentru că dacă nu se iau măsuri ACUM, etapa viitoare oricăruia dintre ei i se poate întâmpla asta, și, să aibă piciorul pe pământ… Dacă aș fi jucător acum aș încerca să adun toți colegii din Liga 1 (cu excepția lui Viera, desigur, dar el nu poate fi numit coleg) și aș soma să se ia măsuri pe baza probei video. Dacă nu s-ar decide nimic, jucătorii își luau dreptul de a nu intra pe teren.

Ceea ce era simplu de spus și dura câteva secunde, dar nu s-a spus: ”Ne pare extrem de rău că Viera a intrat așa la Ianis. Vă asigurăm că a fost un caz izolat iar la clubul nostru nu se va repeta. Suntem fericiți că accidentarea nu este gravă”.

Din aceeași categorie