Momente dramatice la Aleșd! Un jucător al gazdelor a intrat în stop cardiac în minutul 9! Medicul Dorel Miere (Aleșd) și paramedicul Coita (Diosig) au avut o intervenție decisivă. Ambulanța a ajuns la teren în 4 minute!

Partida de la Aleșd dintre echipa locală, Crișul și liderul Ligii 4 Bihor, CS Diosig a fost întreruptă în minutul 9! Atunci, jucătorul echipei din Aleșd, Andrei Cătană s-a prăbușit pe teren intrând în stop cardiac.

Fundașul i-a spus lui Ramses Gado, jucător la CS Diosig. ”Gado, zi-le să oprească meciul că mi-e rău!!” după care s-a prăbușit la pământ.

Medicul echipei gazdă, Dorel Miere a avut o prezență de spirit fantastică! Și-a dat seama despre ce este vorba. Mai mult, suporter al echipei din Diosig, prezent la meci, paramedicul Coita a sărit în teren și împreună cu doctorul l-au resuscitat pe Andrei. În mai puțin de cinci minute (circa patru minute și ceva) ambulanța era deja la teren!

Intervenția tandemului Miere – Coita și rapiditatea ambulanței au prevenit o tragedie. Jucătorul, stabilizat, a fost transportat la Spitalul de Urgență din Oradea.

Meciul dintre Crișul Aleșd și CS Diosig nu a mai fost reluat. Se va relua la o dată stabilită de AJF. Important este ca jucătorul să fie bine. Restul nu mai contează.

Andrei Cătană are 24 de ani și a fost în vizorul lui FC Bihor, pe când echipa orădeană activa în liga secundă.

 

Related posts