UMILINȚĂ la Under 19. Turneul de elită: Irlanda – România 5-0. Petrila, singur împotriva tuturor…

Ciao restaurant - pizzerie

La Krasnodar s-a disputat primul meci din Campionatul European, turneul de elită U19, între Irlanda și România, Am fost praf. Irlandezii cu tripleta Smallbone – Ferry, Alofabi (toți de la juniorii lui Southampton) ne-au dat cu fotbalul în cap. Nu am fost capabili să marcăm nici din penalty, ratat de Sefer sau apărat de Maher. Singura floare de pe teren a fost Claudiu Petrila. Dar floarea aceea nu poate aduce primăvara. Fostul căpitan al acestei naționale, Ricardo Farcaș (SPAL Ferarra) nu a fost selecționat. Din grupa mai fac parte Rusia și Azerbaijan.

Până în minutul 5 Claudiu Petrila a fost periculos cu o incursiune și un corner executat pe bara 1. În minutul 7, un fault al lui Rus, lovitură liberă executată de Smallbone și Afolabi deschide scorul 1-0! România nu are reacție. Ferry îi pasează decarului Smallbone care face 2-0 în minutul 11! Apar și tricolorii pe atac. Șutul lui Petrila este deviat în corner. Reluarea lui Ehmann e reținută de Maher. Irlanda pare mai tare. Portarul Cristea se opune la șuturile expediate de Smallbone și Afolabi. Jucăm atât de bine încât, după jumătate de oră facem două schimbări. Intră al doilea vârf, rapidistul Sefer și apare Țârlea în banda dreaptă. Ies Rus și Baicu. Petrila e singur! I-a luat la croșetat pe irlandezi. El șutează, el bate cornere, el este cel faultat… Trece de unu, doi trei adversari, dar apare al patrulea… În prelungirile primei reprize Petrila obține o nouă lovitură liberă rămasă fără rezultat. La pauză este 2-0 pentru irlandezi.

DUPĂ PRIMA REPRIZĂ: Suntem prea cuminți! Am făcut doar 3 faulturi toată repriza! Irlandezii au băgat materiale serioase. Încheiem 45 de minute în care am trimis o singură minge. Irlandezii au avut cinci ocazii de gol, primele două, fructificate!

Începem groaznic partea a doua. Echipa de tineret de la Southampton (toți atacanții sunt de la această echipă: Ferry, Smallbone și Afolabi). Decarul Smallbone face 3-0 în debut de repriză. Suntem, zăpăciți rău. Echmann greșește poarta la un corner. 4-0 Irlanda! după mai puțin de o oră de joc. Ali Reghba găsește o pasă ideală iar Afolabi face 5-0. Suntem groggy. Petrila șutează, Petrila bate corner, tot el driblează… Avem șansa noastră. Knight îl faultază în careu pe Screciu. Penalty… ratat de Sefer….

Baza sportiva Tineretului

PRAF!

CASETA TEHNICĂ

IRLANDA – ROMÂNIA 5-0 (2-0)

Au marcat: Afolabi 7, 64, Smallbone 11, 53, Echmann 57 ag

Irlanda: Maher – Lyons (84 Gaston), Ledwidge, James (Mccguinness), McEntee – Bolger, Knight, – Smallbone (72 Conell) – Reghba (71 O Farell), Afolabi, Ferry. Tom Mohan

România: Cristea – Rus (31 Țîrlea), Screciu , Ehmann, Serban – Chiriac, Manolache – Baicu (32 Sefer), Mihăilă, Petrila – Mitruscsak (58 Banyoi). Antrenor: Dan Oprescu.

Arbitri: Mads-Kristoffer Kristoffersen (Danemarca) – Jakob Lodal Lynge Mastrup (Danemarca), Egor Bolkhovitin (Rusia). Al patrulea oficial: Nikolay Voloshin (Rusia).

Din aceeași categorie