În vestiar, cu Emeric Jenei…

Cu nea Imi Jenei am mii de amintiri Mi-a dat Dumnezeu șansa să și lucrez cu dumnealui, ca ofițer de presă în Liga I, în Liga II (când am ajuns la baraj) ori ca pseudo-jucător al său în echipa cu care cutreieram Transilvania, cu sportivi de mare calibru, nu numai din fotbal, ca să popularizăm și să milităm pentru sport și  mișcare printre tineri. Este un TITAN. Dincolo de prietenie vă spun ceva. Pentru nea Imi fotbalul e fotbal pe orice teren și în orice condiții.

Mi-am amintit, în această dimineață, de un meci pe care l-am disputat la Beiuș. Picasem să jucăm, chiar lângă Piața din Beiuș într-o zi de joi, când toată suflarea din ”depresiune” vine la ”Târg”. Țin minte că oamenii se cățăraseră pe gard, prin copaci, era o aglomerare de nedescris. (ÎN FOTO se poate vedea afluența de public) Acolo unde am dat peste o echipă tare, nu glumă și un public cum nu mai întâlnisem în ”drumețiile” noastre de acest gen. Lumea a înnebunit când l-a văzut pe nea Imi. Dar și ”ai noștri” erau unul și unul: Ioan Zare, Sorin Cigan, Ovidiu Lazăr, Sorin Pop, Șandor Kulcsar, Vio Vancea, Ion Marin, regretatul Pavel Vancea, Marcel Abrudan iar în poartă l-am trimis pe Șerban Sere, că Papi (Pap Deac) tocmai ce prinsese un contract. Ei bine, înaintea meciului, ca la Sevilla, Emeric Jenei a intrat în vestiar și ne-a spus: ”Băieți, nu am venit aici în excursie. Am venit să-i batem. În prima repriză faceți tot ce puteți ca să-i bateți bine de tot”, și a dat să iasă din vestiar. În acel moment, Ovi Lazăr s-a trezit să-l întrebe ”Bine nea Imi și în a doua ce facem?”. Fostul selecționer era în pragul ușii, s-a întors și i-a răspuns: ”Faceți ce-ați făcut în prima!”. Țin minte și azi de parcă ar fi fost ieri, că am câștigat, cu 8-4.

PS Într-un alt meci, la Marghita mi se pare, m-a introdus în teren spre finalul primei reprize. Cum am intrat pe teren, nu cred că au trecut 20 de secunde și am dat gol. După ce am marcat mi-a zis: ”Hai Victore, hai la schimbare!” ”Da nea Imi, acu ce-am intrat!” – i-am răspuns. ”Ai dat gol ce mai vrei, hai, vino lângă mine să mai povestim în timp ce dau și alții gol”, a conchis marele antrenor.

Citeşte şi: Orfan de mamă și cu tatăl, prizonier de război, juca fotbal pentru o supă caldă la prânz și o pereche de bocanci. A devenit cel mai mare antrenor al nostru… La mulți ani, Sir!

Din aceeași categorie