Handbal feminin: CSU Oradea obține a patra victorie în campionat după ce a câștigat ”colocviul” cu CSU Reșița

Giorgio Mare Oradea

CSU Oradea și CSU Reșița s-au întâlnit azi (sâmbătă,11 noiembrie) într-un colocviu studențesc la Sala Universitatea din Oradea.  Victoria a revenit orădencelor care au condus de la început până la final: scor 28-25 (15-8), cu precizarea că fetele Doinei Ardelean au avut și avantaj de nouă goluri în acest joc: 18-9.

Partida a debutat cu o apărare excelentă din partea gazdelor și cu câteva intervenții semnate de Claudia Cetățeanu. Oradea a condus cu 3-0 iar primul gol reșițean a venit după mai bine de nouă minute. Încet dar sigur, pe fondul unei apărări care a fucnționat foarte bine gazdele s-au desprins: 5-1 (minutul 11)/7-2 (16)/11-5 (23) pentru a încheia prima repriză cu un avantaj de șapte goluri: 15-8.

Zarurile părau aruncate de prin minutul 34 când CSU Oradea s-a dus la nouă goluri în față: 18-9 dar oaspetele cu Adriana Voina ”vioara” principală, au revenit la doar patru lungimi cu zece minute înainte de final: 24-20. Nu a fost îndeajuns pentru că CSU Oradea a forțat și s-a dus la un liniștitor 28-21. În ultimele minute gazdele au ratat din toate pozițiile, inclusiv o aruncare de la 7 metri iar oaspetele au punctat depatru ori consecutiv dar fără să amenințe victoria niciun moment: 28-25 fiind rezultatul consemnat pe tabelă la finalul întâlnirii. Din păcate tot pe final s-a accidentat, destul de grav, cea mai bună jucătoare din echipa reșițeană, Adriana Voina.

Oradea are acum 14 puncte 4 victorii, și două remize în cele nouă etape și a urcat la numai un punct în spatele Reșiței (15), situată pe locul 4.

CASETA TEHNICĂ

CSU Oradea – CSU Reșița Mioveni 28-25 (15-8)

CSU Oradea: Claudia Cetățeanu, Crina Pintea – Cristina Matiaș, Irina Munteanu 4, Dana Vrezea 3, Cipriana Petric 7, Jenica Rudics 6, Cornelia Vrabie 1, Gulnara Bițiș 2, Camelia Bartoș, Eliza Hlincă 1, Anamaria Hercuț, Geta Diniș Vârtic 4. Antrenori: Doina Ardelean, Cristian Ardelean

CSU Reșița: Delia Roman, Maria Popescu, Andra Iota – Beatrice Kovari 2, Adriana Voina 7, Simina Vezentan 4, Alexandra Bucur 3, Iulia Bledea 2, Claudia Baldovin 1, Geanina Iung, Marinela Prycop, Cătălina Dumitrescu, Denisa Ion 2, Alșina Cristea 3. Antrenor: Cristian Busuioc.

Arbitri: Ovidiu Durnea – Florin Toacă (ambii din Timișoara)

Aruncări de la 7 metri: 3 (1 ratată) – 3 (0)

Eliminări de 2 minute: 3 – 1

Din aceeași categorie