Handbal feminin: Crișul Chișineu Criș câștigă la Oradea, după un meci spectaculos

Ciao restaurant - pizzerie

Etapa inaugurală a ligii secunde de handbal feminin a propus întâlnirea dintre noua generație e echipei CSU Oradea și Crișul Chișineu Criș o adversară care, evident s-a întărit și care arată ca o echipă cu pretenții în noul sezon. Gruparea din Chișineu Criș s-a impus cu 33-25 după un joc controlat din primul minut.

Doina Ardelean a schimbat, a adus jucătoare de 17, 18 ani și acestea au dat satisfacție dacă e să ne referim la vârstă iar Maria Țanc e Cristina Neagu și din față și din spate și ca stil de joc, doar că are numai 17 ani.

De partea cealaltă l-am regăsit pe Sebi Tudor pe banca tehnică și o echipă bine legată care a condus ostilitățile ”da capo al fine” în partida disputată la Sala Universitatea din Oradea. A fost 3-8 după primul sfert de oră și 10-17 la pauză. Orădencele au făcut o parte secundă mult mai bună dar au ratat, în două rânduri șansa de a se apropia la patru goluri. Abodi a reușit nu mai puțin de 9 goluri, la fel ca golghetera din tabăra arădeană, Snakov.

Una peste alta o victorie fără dubii a Crișului, fără ex-orădeanca Bianca Mîrcă, acum doar în tribună, alături de soțul ei, Dani Cherecheși, cunoscut iubitorilor de sport ca managerul echipei de fotbal Crișul Chișneu care, din acest sezon activează în Liga 3.

SC Rozsdas Service SRL

Revenind la handbal evident Crișul este o echipă care a avut parte de o pregătire bună iar Sebi Tudor a avut din nou ochi pentru a creiona linia pe care se va merge.

CSU Oradea schimbă generațiile, au apărut jucătoare foarte tinere, care au nevoie de timp. Iar timpul este aliatul orădenceleor 19 goluri fiind marcate de jucătoarele de 17, 18 sau 19 ani, ceea ce spune multe. Răbdare și rezultatele vor veni.

CASETA TEHNICĂ

CSU Oradea – Crișul Chișineu Criș 25-33 (10-17)

CSU Oradea: Crina Pintea, Anca Ardelean – Irina Munteanu, Cristina Abodi 9, Maria Țanc 6, Cipriana Petric 4, Bianca Gaga 1, Dana Verzea, Ariane Zegrean, Cornelia Vrabie 1, Alexandra Bande, Vali Motogna 1, Alexandra Corondan, Anamaria Hercuț 3. Antrenori: Doina Ardelean, Cristi Ardelean.

Crișul Chișineu Criș: Amalia Korha, Szalata Zsuzsana – Anamaria Iuga, Mihaela Damian 5, Romina Petrușe 1, Sabine Klimek 7, Mirela Morariu 2, Alexandra Haidu 1, Jessica Snakov 9, Denisa Tudose 3, Lorena Roman, Priscila Lucușa 5. Antrenor. Sebi Tudor.

Aruncări de la 7 metri: 6/1 – 1/0

Eliminări de două minute: 3-2

Arbitri: Cătălin Tătaru și Andrei Văcariu (ambii din Lugoj)

 

Din aceeași categorie