”Ghiță, să nu ne părăsești la greu”!

Ciao restaurant - pizzerie

La apariția firelor de păr argintii, atunci când simți că viața e mai frumoasă, dar trecătoare a naibii, îți amintești de anii când puneai o frână pe terenul de fotbal, când orgoliile erau orgolii iar ambițiile, ambiții. Și atunci o pui de un fotbal cu cei cu care ai jucat când erai tânăr. Așa au apărut meciurile Salonta – Ștei, Ștei – Beiuș și revanșa.

Deși sunt beiușean mi-am găsit locul la Ștei, alături de prietenii mei de acolo, nu că ceilalți de la Salonta sau mai ales din orașul meu natal, Beiuș, nu mi-ar fi la fel de apropiați. În vestiar mă dezechipez alături de Gheorghe Bat. Suntem colegi de ”umeraș”. Ultimul meci l-am câștigat cu 3-0. Iulică Balaj, Galea, Popa Voicu, Sandu Balaj, etc, colegii mei au jucat excelent. Eu mai puțin, dar lângă mine se afla, și pe teren Gheorghe Bat. Jucam: eu mijlocaș stânga, el fundaș stânga. Ne spunea că nu ar vrea să joace (mie și lui Iulică Balaj) că nu se simte prea bine. I-am zic că e căldura de vină și că o să adapteze pe parcurs. Țin minte că nu dorea să mai intre pe teren iar Iulian, căpitanul nostru îl certa…. :”Hai Ghiță, nu ne părăsi la greu!” Eu i-am zis să urce la un corner. Mi-a răspuns. ”Du-te tu, că ești înalt, te acopăr eu”.

Ei bine, deunăzi se afla la o cafea pe o terasă din Beiuș. A căzut ca secerat. Atac Vascular Cerebral.  Luni va fi operat de un reputat profesor universitar la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Abia acum am aflat, de la soția sa, Carmen, că avea un anevrism de care se știa. Colegi, adversari dar cu toții prieteni îi suntem alături. Acum e rândul tuturor să îi spunem: ”Hai Ghiță, nu ne părăsi la greu”! Dumnezeu să-ți ajute prieten drag.

FOTO: Chiar și în foto suntem unul lângă altul: Ghiță e al patrulea, de la stânga la dreapta, în rândul de jos iar eu, tot al patrulea de la stânga în cel de sus!

Baza sportiva Tineretului

PS Se prea poate ca prietenul nostru să aibă nevoie de sânge. Ne vom mobiliza și vom dona și pentru el.

Din aceeași categorie