Game, set and match… Petrolul: 6-2 cu Luceafărul

Luceafărul Oradea a fost depășită net, la Ploiești, de Petrolul, în etapa a 11-a a ligii secunde. Dacă în prima repriză Luceafărul a fost ținută în meci de inspirația la finalizare a lui Paraschiv, în partea secundă pe teren a fost o singură echipă, Petrolul, ai cărei suporteri au scandat demisia la adresa antrenorului Leo Grozavu, inclusiv la 6-2!

După nici două minute Petrolul avea 1-0. Lumu a centrat de pe partea dreapta iar Chindriș a trimis cu capul pe colțul lung (1-0) . Iar după opt minute era 2-0 după ce Lumu l-a lobat, elegant pe Moroz. A urmat șutul lui Marienscu, deviat (10) pentru ca Ștefănescu să trimită în transversală, de la marginea careului. Ocaziile ploieștene s-au răzbunat în minutul 13 când un contraatac dirijat de Clau Codoban, a continuat cu pasă pentru Roșu iar apoi centrare decisivă la Paraschiv care a reluat în plasă din șase metri (2-1). Minutul 26, după o pasă scurtă la o lovitură liberă Țigănașu a șutat pe lângă zidul spart al bihorenilor, lângă bara din stânga portarului Moroz, care a întârziat plonjonul (3-1). Orădenii au speculat totul. În minutul 33 Țâră a bătut repede și filtrant o lovitură liberă de la centru iar Paraschiv, singur cu portarul a trimis plasat, în dreapta acestuia (3-2)! 

În minutul 53 Marinescu a creat faza pentru golul marcat de Țigănașu, singur cu Moroz, a trimis plasat (4-2). În minutul 62, la centrarea lui Țigănașu, Oros a respins greșit, în propria poartă (5-2). Cu un sfert de oră înainte de final o pasă magistrală a lui Marinescu îl pune singur, singurel cu portarul, pe Ștefănescu iar acesta a reluat elegant, de la opt metri, în colțul lung (6-2).  

Putea fi mai rău dar în minutul 92 Tamuz a ratat un penalty după un fault al lui Oros asupra lui Ștefănescu.

CASETA TEHNICĂ

Petrolul – FC Luceafărul 6-2 (3-2)

Au marcat: Chindriș 2, Lumu 8, Țigănașu 26, 53, Oros 62 ag, Ștefănescu 76/Paraschiv 13, 33

Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga, Ţicu, Ţigănaşu – M. Chindriş, Cruceru (53 C. Herea)- Lumu (66 N. Popescu), L. Marinescu (76 Danci), Şaim – Tamuz. Antrenor: Leo Grozavu

Luceafărul: Moroz – Torişte (46 Gruia), Oros, Băican, Moihedja – C. Roşu, Chiorean, Codoban, Gunie (33 Prejmerean)  – Ţîră (76 Sergiu Pop), G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova), Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Traian Marcu (Sibiu).

sursa foto: facebook.com/ petrolul ploiesti

Related posts