Fără patru jucători de bază CSM CSU a cedat (clar) în disputa cu Igokea

Watson, Nicolescu (convocați la lotul național), Denison (accidentat) și Barnette (probleme personale), au absentat, de la partida de verificare cu deținătoarea Cupei Bosniei, Igokea Alexandrovac, meci disputat la arena Antonio Alexe, joi seara. Bosniacii s-au impus cu scorul de 96-66. Și de la oaspeți a absentat Tomislav Zubcic, pivot, convocat la echipa națională a Croației.

CSM a avut dificultăți să țină pasul cu echipa adversă, având probleme atât la construcție, cât și la finalizare, iar nivelul defensiv a fost nemulțumitor. Scorul la prima pauză a fost de 14-27, pentru ca la jumătatea partidei să fie de 28-57.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a apelat și la tinerii orădeni care în această perioadă se antrenează cu prima echipă în condițiile efectivului redus dar oaspeții au continuat să domine jocul și să câștige, în final la o diferență consistentă: 96-66.

Marcatorii echipei orădene au fost Valeika – 17 puncte, Kariniauskas 15, Richard 10, Fometescu 9, Pasalic 8, Petrescu 5, Gavrilă 2. Toți cei 11 jucători bosniaci au reușit să înscrie în partida de la Oradea.

Nenad Trajković – este unul dintre marii antrenori sârbi. Acesta pregătește echipa Igokea dar a fost antrenor principal la Partizan Belgrad. La începuturile carierei, când era secund la Partizan, i-a antrenat, în aceeași perioadă pe Vlade Divac, Obradovici și Georgevici! A mai lucrat, ca secund la Pheonix Suns, Real Madrid sau Dinamo Moscova…     

La bosniaci a evoluat și Sava Lešić, campion mondial universitar, cu naționala Serbiei (în 2011 la Shenzhen). El a evoluat în carieră atât la Partizan cât și la Crvena Zvezda.

 

Din aceeași categorie