EURO U21: România cu Anglia, Franța și Croația

Giorgio Mare Oradea

Tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului European de fotbal rezervat echipelor sub 21 de ani a avut loc azi, la Bologna. Sorții nu au fost deloc blânzi cu tinerii noștri dar așa se călesc jucătorii. Turneul final se va desfășura în Italia, în perioada 16-30 iunie 2019, în orașele: Bologna, Trieste, Udine, Cesena, Reggio Emilia, și San Marino

Aflată la primul EURO după 20 de ani, la U21 România a căzut într-o grupă feroce. alături de Anglia,  Croația și Franța, adică Grupa C ale cărei partide se vor disputa pe 18, 21 și 24 iunie.

Anglia este dublă campioană europeană (1982 și 1984), avându-i printre vedete pe Solanke (Liverpool) sau Dele Alli (Tottenham). Franța are în palmares un titlu (1988), jucător important fiind M. Dembele (Lyon), eligibil fiind și Mbappe (PSG)! Croații nu au trecut niciodată faza grupelor, dar au staruri precum  Vlasic (Everton/ ȚSKA Moscova) sau Caleta-Car (Marseille). De altfel, câțiva dintre jucătorii croați au fost în 2015 la Paleu, unde au susținut o dublă cu naționala României la U17.

Grupa A: Italia, Belgia, Polonia, Spania

Baza sportiva Tineretului

Grupa B: Germania, Austria, Serbia, Danemarca

Grupa C: Anglia, Croația,  ROMÂNIA, Franța

Din cele trei grupe, se califică în semifinale câștigătoarele, plus cel mai bun loc doi. Semifinalistele se califică la JO 2020 de la Tokyo, finala disputându-se pe „Dacia Arena”, din Udine.

 

Din aceeași categorie