E baschet, nu e box, tenis sau volei! Degeaba câștigi trei sferturi…

Ciao restaurant - pizzerie

CSM CSU Oradea a câștigat trei dintre cele patru sferturi ale partidei  cu vicecampioana Olandei, ZZ Leiden: 18-17, 21-18 și 20-18 însă asta nu ajunge în condițiile în care au cedat primul sfert la zece puncte diferență: 13-23. Scorul final: Oradea – Leiden 72-76 iar românii pierd și ultima șansă de a mai rămâne ( măcar) în calcule matematice pentru o calificare.

Olandezii au etalat o echipă atletică și s-au impus pe ”alergare”. Au câștigat meciul și datorită erorilor neforțate ale Oradiei, nu mai puțin de 11 (!!!) în primele zece minute dar și datorită exprimării a doi jucători senzaționali. Maurice Watson…

(un fundaș cu o dexteritate ieșită din comun), cu niște killer crossover-uri de toată frumusețea și Darius Thompson, iar când cei doi au încheiat socotelile cu faza la rampă apărea shooter-ul De Jong.

De altfel Watson (al lor) a marcat 21 de puncte iar Thompson 26 adică 47 împreună…

Orădenii au ratat incredibil, au avut de mai multe ori șansa de a reintra în meci și de fiecare dată au ratat-o. Olandezii au impus un ecart de 5-7 puncte, care a scăzut la două puncte însă acele momente au fost ratate de orădeni cu nonșalanță. O echipă olandeză care a câștigat, în cele din urmă, pe merit, pe alergare și virtuozitate.

La joc au asistat și noile achiziții ale grupării orădene Dragan Zekovici (foto jos) și Pavle Reljici.

De asemenea a fost ultimul meci pentru Oradea al lui Vaidas Kariniauskas care se întoarce acasă, în Lituania.

CASETA TEHNICĂ

CSM CSU Oradea – Leiden 72-76 (13-23, 18-17, 21-18, 20-18)

ORADEA: Richard 13, G. Watson 16, Valeika 6, Kariniauskas 5, Gyniard 9, Gavrilă 6, Denison 6, Pasalici 11. Antrenor: Cristian Achim.

LEIDEN: Ververs, Polman, M. Watson 21, Kerrazi 9, Emelka, Sims 1, Thompson 26, De Jong 15, Vette 4. Antrenor: Rolf Franke.

SURSA FOTO: https://www.fiba.basketball/europecup

meciul poate fi vizionat pe canalul youtube al FIBA:

 

Din aceeași categorie