După un parcurs fantastic până în finală, Larisa Florian cucerește ”argintul” la Grand Prix-ul de la Agadir (Maroc)

Judokana clubului CSM Oradea, Larisa Florian, a pierdut finala Grand Prix-ului de la Agadir, Maroc după un parcurs de excepție până în ultimul act.

Larisa a trecut în primul tur de reprezentanta gazdelor, Lamia Eddinari iar în turul secund de nemțoaica  Miriam Schneider. Israeliana Gefen Primo a fost și ea răpusă de Larisa, în semifinale. Toate cele trei victorii ale Larisei Florian, până în finală, au fost obținute prin ippon!

În finala competiției, Florian a fost învinsă, oarecum neașteptat, prin ippon, de elvețianca Evelyne Tschopp. Neașteptat întrucât Larisa și Evelyne s-au mai întâlnit de trei ori, de fiecare dată victoria revenindu-i orădencei prin ippon! De data aceasta, a fost un meci tacticizat. Niciuna dintre combatante nu a reușit ceva până aproape de final. Cu 34 de secunde rămase din dispută elvețiana a reușit un procedeu de ippon care i-a adus victoria în Marele Turneu african.

Oradea a fost reprezentată și la masculin de Daniel Matei, tot de la CSM Liberty Oradea, însă sportivul nostru a părăsit competiția în primul tur la 100 kg, fiind învins de cel care avea să dispute finala, portughezul Jorge Fonseca.

Din aceeași categorie