Despre polo: Kadar a plecat, a (re)venit Costrăș dar problemele sunt multe….

La mai puțin de 24 de ore după eșecul din meciul cu Steaua, antrenorul echipei CSM DIGI, Kadar Kalman, a fost înlăturat de la cârma echipei împreună cu secundul său, Ghiță Dunca.  Noul și totodată vechiul antrenor, este Dorin Costrăș, care a mai pregătit-o pe CSM DIGI. Schimbarea era, oarecum, de așteptat după ce Kadar Kalman a ratat titlul două sezoane la rând. Pe de altă parte  Kadar a dus echipa acolo unde n-a mai fost niciodată, într-o finală de cupă europeană. E drept, o finală pierdută clar la Oradea, dar în fața unui polo care este într-o altă lume. Desigur, Oradea a mai avut o finală, cea din 1981-82, de la Split, când Dorin Costrăș era în teren. Dar echipa era Crișul și nu CSM. Iar Crișul bate la porțile desființării…. Asta este o altă poveste.

Dorin Costrăș revine așadar pe bancă. E omul pentru care poloul nu se poate juca dacă nu înoți. Poate și de asta, în precedentul mandat Dorin n-a fost chiar cel mai iubit antrenor de către jucători. Dar a făcut cel mai bun sfert pe care o echipă din România l-a făcut vreodată în CL. Acel 6-1 din sfertul 3 (octombrie 2013) cu Szolnok-ul plin de campioni olimpici. Și n-o să-și schimbe optica nici acum mergând pe principiul ”cine înoată și pune osul la minge e campion”.

Cu toții spunem că POLUL POLOULUI ROMÂNESC este Oradea dar orădenii prezenți în echipa națională sunt puțini. Nici nu știu dacă mai sunt! Personal nu mă interesează NICIUN TITLU NAȚIONAL la nivel de juniori, la niciun sport. Mă interesează câți dintre acei juniori ajung să joace la nivelul primei echipe și în echipa națională. Creștem jucători care nu au unde să joace. La 19 sau 20 ani sunt PA! ”Vă mulțumim, nu aveți 1,90 înălțime!. O altă greșeală. Hagi are 1,70, Gațu tot cam atât, Naom e și mai mic. Fundașul lui Boston Celtics, Isaiah Thomas are 1,74, Iar urmașul lui Gațu în handbalul mondial, Ljubomir Vranjes are 1,66, dar nu l-a împiedicat să fie cel mai bun din lume. Și vă pot înșira o groază de astfel de nume. Înălțimea contează sau ce face cu mingea?!! Ah, nu am dat exemple din polo. Păi vi-l dau pe Delgado, de la Steaua că tot l-ați văzut la lucru.

Iar o poziție oficială, referitor la meciul 4 cu Steaua, este de recomandat să fie luată de conducătorii clubului orădean.

Nu trebuie să împărtășiți părerea mea, este una subiectivă și neavizată.

Din aceeași categorie