Crăciunesc și Porumboiu critică, la unison, decizia lui Michael Oliver de a fi dictat penalty pentru Real în memorabilul meci cu Juve!

După un Juve – Real 0-3, se părea că returul de pe Bernabeu, pentru un loc în semifinalele Champions League, va fi o formalitate pentru CR7 și colegii săi. Nu a fost deloc așa. Juventus a făcut un meci fantastic și a egalat la general după dubla lui Mandzukici și golul lui Matuidi! Jocul a fost decis (și poate chiar stricat) de o decizie extrem de controversată a arbitrului englez Michael Oliver care a dictat penalty în minutul 90+2 în favoarea gazdelor (după un duel între Benatia și Lucas)!

Marii noștri arbitri Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu au declarat pentru gsp.ro că nu ar fi dictat niciodată penalty la o astfel de fază!

”Un fault de penalty îl dai indiferent de minut. Dar, dacă nu e clar, nu dai nimic. Arbitrajul înseamnă și minte, nu doar cunoștințe. Nu e o chestie mecanică. Michel Vautrot, probabil cel mai mare arbitru francez, ne spunea odată ceva interesant: Dacă ați făcut un meci bun, ați trecut de minutul 90, nu vă forțați norocul. În asemenea momente, când echipele sunt obosite, tensionate, disperate, una să atace, alta să se apere, când totul depinde de decizia voastră, nu dați penalty decât dacă sunteți foarte, foarte siguri! Nu stricați ceea ce ați făcut bine un meci întreg” – Ion Crăciunescu

”La un asemenea meci să dai un penalty care nu e clar. La nivelul ăsta trebuie să fie clar ca lumina zilei” – Adrian Porumboiu  

SURSA FOTO: https://www.soccerladuma.co.za

Related posts