Concursul caritabil de la Oșorhei a depășit așteptările; A fost coadă la tichete iar produsele s-au vândut în timp record!

Giorgio Mare Oradea

Aleșii locali ai comunei Oșorhei, reprezentând  toate cele cinci sate ale comunei: Oşorhei, Alparea, Fughiu, Cheriu şi Felcheriu s-au întrecut azi (sâmbătă, 11 noiembrie,) într-un concurs caritabil, ce a fost găzduit de  Parcul Central  Oşorhei. Echipajele,conduse de aleșii locali au preparat trei produse pentru concurs (dar și altele) pentru degustare. Au intrat în concurs, pentru jurizare următoarele preparate: cârnaţi, toroș şi caltaboş, dar,cum vă spuneam, „regulamentul” nu a interzis și pregătirea altor bunătăți din carne de porc. Vizitatorii şi-au putut  procura tichete (la prețul de 10 lei un tichet) pentru a servi bunătăţile preparate de măcelarii pricepuți. Ei bine a fost coadă de-a binelea la aceste tichete iar în jurul orei 13:30 nu prea se mai găseau produse…

Echipa cu cele mai multe tichete strânse va câștiga trofeul „popularităţii”. Acesta va fi decernat în Gala Caritabilă care va avea loc în această seară, astfel că, în acest moment nu cunoaștem, cu exactitate câștigătorii dar știm că s-au vândut toate preparatele! Asta este cel mai important.

Manifestarea se află la a doua ediție sub organizarea: CL Oşorhei, Primăria Oşorhei, în parteneriat cu Fundaţia Pro Progresio Oşorhei.

”Este a doua ediție și iată că deja ne aflăm, într-un cadru tradițional. Preparatele rămase vor fi donate familiilor sărace din comună. Anul trecut am donat mâncarea familiilor sărace din comună iar banii fundației SOS Autism Bihor. Anul acesta vom vedea pentru că avem trei opțiuni: o fetiță care are nevoie urgentă de operației, un băiețel suferind și partenerilor noștri dragi, SOS Autism Bihor. Ne bucurăm de reușita acestui eveniment la care toată lumea vine cu drag să facă un gest caritabil”, ne-a declarat primarul comunei Oșorhei Ioan Pop.

Viceprimarul Ionuț Gligor a avut trecere mare la cârnații preparați, care s-au epuizat în tip record! Dar ”vicele” nu concurează nici în acest an. ”Eu particip sunt în afară de concurs, pentru a înlătura orice dubiu asupra celor care vor câștiga. Pentru noi este important să câștige comunitatea. Cei zece aleși locali au gătit azi pentru comunitate. Fiecare va duce acasă și va dona mâncarea rămasă la cei săraci, care sunt frații noșțri și pe care-i vom ajuta. Premiile vor fi decernate deseară însă în privința banilor vom decide împreună în Consiliul Local spre cine se îndreaptă. Așa cum vă spunea și domul primar, vom decide având cele trei opțiuni. Lumea săa bucurat de acest concurs, am avut și vreme superbă și toate au concis spre o reușită de care suntem mândrii”, a declarat Ionuț Gligor (foto jos, stânga, alături de ajutorul principal, Horică)

Juriul va premia deseară cele mai gustoase preparate cu diplome și premii în obiecte specifice acestei activități.

Nu au absentat nici vocile celebre ale folclorului autohton: Cornel Borza, Voichița Mihoc, ”Zbicii” și Corina Szatmari, Adi Balint, Luminița Tomuța, Florica Abăghioaie dar nici micuța vedetă a muzici ușoare, Laris Oneț, care locuiește în Oșorhei. Finalista Next Star a încântat, din nou, audiența.

Aleșii au muncit, banii pentru nevoiași s-au strâns iar comunitatea a fost iarăși împreună pe un timp superb, vorba aceea: ”La oameni buni, vreme bună…”

 

 

Din aceeași categorie