Bază sportivă, de un milion de euro, în Parcul Salca III

Marți (28.08) a fost inaugurată una dintre cele mai importante lucrări destinate sportului de masă și mișcării sportive sănătoase în Oradea. Parcul Sportiv Salca III a fost prezentat de Municipalitate și dat în folosință pentru toți cei care doresc să joace fotbal, baschet, tenis sau tenis de masă.

Amplasat pe o suprafață de 13.000 metri pătrați, situat între strada Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center, spațiul va fi utilizat cu un scop clar și mai nobil decât cel căruia a fost destinat până de curând. Parcul cuprinde trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal, plus trei mese pentru tenis de masă.

Municipalitatea a investit un milion de euro în acest proiect. Accesul publicului este liber, tocmai datorită faptului că este vorba despre o investiție din bani publici. De altfel s-a anunțat că acest lucru nu se va schimba cu condiția ca cetățenii să știe să aprecieze ce le este destinat. Dacă în timp utilizatorii bazei sportive vin cu reclamații că nu se pot înțelege pe programări, Primăria va atribui sarcina de a media și a ține programări unui angajat.

Terenurile au pe margine bănci pentru public și în parc au fost montate trei cișmele. Terenurile de tenis au în vecinătate o tribună cu 180 de locuri, sub care sunt amenajate vestiare și toalete. De curățenia acestora răspunde compania locală de salubrizare. În parc au fost amenajate pergole, un foișor și peluze. Accesul în parc se va face dinspre strada Meiului și strada Lotus, fiind realizate parcări adiacente fiecărei străzi.

Baza sportivă poate fi utilizată până la miezul nopții în cursul verii, după care instalația de iluminat va fi oprită. În schimb, pe timp de iarnă, în funcție de solicitări, ea poate fi utilizată până la ora 22:00.

Durata de execuție a lucrării a fost de peste două ori mai mare decât se stabilise inițial. În cadrul conferinței de presă de inaugurare s-a motivat că lucrările au fost prelungite din cauze meteorologice.

În ceea ce privește terenurile de baschet, acestea au fost realizate de cunoscuta companie producătoare de astfel de terenuri, Sport Arena din București. De altfel, în prezent municipiul Oradea se bucură de trei terenuri de baschet în aer liber, amenajate la standarde internaționale din punct de vedere al suprafeței de joc și instalațiilor (panourilor).

Reamintim că primul astfel de teren de baschet a fost inaugurat în Parcul Brătianu în vara anului 2016. Ca o coincidență fericită, în vara în care CSM Oradea a sărbătorit câștigarea primului titlu național a fost inaugurat primul astfel de teren de baschet în aer liber, pentru ca în vara sărbătoririi celui de-al 2-lea titlu național să fie inaugurate două noi astfel de terenuri.

sursa: csmoradea.ro

Din aceeași categorie