Baschet: Titlul e mai aproape de Oradea! Marți ne vedem în Piața Unirii!!!

CSM CSU Oradea a făcut un meci mare la București și conduce cu 2-1 pe Steaua în finala Ligii Naționale de baschet masculin! În meciul trei orădenii s-au impus de o manieră entuziasmantă, scor final Steaua – CSM CSU ORADEA 70-94! Orădenii mai au nevoie de o singură victorie pentru a deveni, din nou, campioana României.

Orădenii au început cu starting-five-ul clasic: Kariniauskas, Richard, Nicolescu, Denison, Valeika. Steaua a pus primele puncte însă Oradea a marcat rapid șapte puncte. A fost anunțul desprinderii pe tabela de marcaj la 13 puncte: 26-13! Și continuarea a fost bună în sfertul doi, aspect care a permis orădenilor să-și conserve, în mare parte avantajul și chiar să-l îmbunătățească: 46-31  la pauza mare.

Partea secundă nu a adus schimbări pentru că Oradea a gestionat bine avantajul, nu s-a mai pripit precum în jocul doi de la Oradea. Pivoții au acumulat însă destul de repede greșeli personale pentru poziția 5 totul culminând cu accidentarea lui Bogdan Țâbărnă. Chiar și așa diferența de puncte pe tabelă, înaintea ultimului sfert, a fost colosală pentru o finală. 20 de puncte: 68-48.

Nici sfertul patru nu a adus vreo îmbunătățire în jocul stelist pentru că Oradea și-a făcut temele. Mai mult, Achim a rotit toți jucătorii iar la una dintre ultimele faze Fometescu, Lazar și Gavrilă au realizat o fază demnă de NBA.  Oradea s-a impus chiar lejer, cu 94-70 și mai are nevoie de un succes în următoarele două jocuri pentru a deveni campioana României!

Kariniauskas a adunat 21 puncte, Kris Richard 20, Martin Zeno a acumulat 17 puncte, iar Sean Denison a reușit 12 puncte. De la Steaua e de remarcat evoluția bulgarului Pavel Marinov care a reușit 17 puncte.

Meciul 4 se dispută marți (12.06), ora 20:00, tot la București. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport. Partida va putea fi urmărită pe un ecran gigant și în Piața Unirii din Oradea. Jucătorii orădeni vor transmite și vor primi mesaje înaintea jocului, interactiv cu suporterii orădeni!

 

Din aceeași categorie