Accidentarea Cristinei e de groază; N-am scăpat… parcă avem toți ruptură de ligamente!

De ce ți-e frică nu scapi. Accidentarea Cristinei Neagu a fost horror. Printre ce i se poate întâmpla cel mai rău unui sportiv este afecțiunea ligamentelor iar diagnosticul, în cazul Cristinei Neagu, este ruptură de ligament încrucișat anterior.

Ligamentul încrucișat anterior, sau LIA, este situat în centrul genunchiului, împreună cu ligamentul încrucișat posterior , sau LIP. Aceste ligamente se înfășoară bine în jurul femurului și a tibiei, pentru a forma structura încrucișată în genunchi, care împiedică deplasarea oaselor, înainte sau înapoi. 

Cristina Neagu nu a putut efectua nicio investigație, la Spitalul din Nancz, aseară, după întâlnirea cu Szimonetta Planeta. Doar i s-a aplicat o fașă gipsată. Conform FRH, Cristina a efectuat, RMN-ul la 7 dimineața, cu lacrimi în ochi și cu genunchiul umflat.

Cristina Neagu nu se va întoarce în România ci va rămâne la Paris până după finală.. (mare sau mică). Dar când și-a rupt Cristina ligamentul parcă ni l-am rupt toți…

„Dragilor, va multumesc pentru mesaje si sustinere. Din pacate, vestile nu sunt deloc bune. De ce ma temeam, nu am scapat: ruptura de ligament anterior incrucisat. Ma incearca multe ganduri si sentimente, dar tot ce pot sa fac e sa merg inainte. Rămân alaturi de fete pana la final si visul meu continua prin ele!”, a scris Neagu pe Facebook.

În semifinale România întâlnește Rusia, vineri de la ora 18:30. În a doua semifinală, de la ora 20:00 Olanda va primi replica echipe țării gazdă, Franța.

Recuperarea, în astfel de cazuri, durează cel puțin șase luni, însă vorbim despre un organism antrenat la parametrii maximi, deci speranțe într-o revenire cât mai rapidă, există.

Related posts